Автор Тема: Освоение проекта на квартиру  (Прочитано 5161 раз)

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
  • -Given: 11
  • -Receive: 7
    • Просмотр профиля
    • Awards
*Андрей*, за орфографічні виправлення окреме дякую!!  :thumbsup:
тільки наскільки я побачив в ДСТУ 19, то навіть не розгалуджувальні, а відгалужувальні  ;)

Онлайн *Андрей*

• Эксперт
  • Спасибо
  • -Given: 164
  • -Receive: 93
  • Country: ua
  • Awards За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года
    • Просмотр профиля
    • Awards
Цитата: lepricon
відгалужувальні
Верно. Исправил.

Онлайн *Андрей*

• Эксперт
  • Спасибо
  • -Given: 164
  • -Receive: 93
    • Просмотр профиля
    • Awards
ВВГнг-ls
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
Цитата: *Андрей*
У вас квартира с подвесными потолками? Почему именно такой кабель, а не просто ВВГнг.
ВВГнг заборонені із-за високого димовиділення!!! його знато з виробництва і замінено на ВВГнг-ls. + в проекті підвісні потолки

Оффлайн boss

• Эксперт
  • Спасибо
  • -Given: 20
  • -Receive: 45
  • BOSS
    • Просмотр профиля
    • Awards
Лічильник знаходиться в коридорному щиті і закладається проектом на будинок. а я роблю тільки квартиру. відповідно там автомати після нього можуть і не стояти, а тільки пакетніки.
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.

наскільки я зрозумів, то табл. 4,1 приймається для розрахунку цілого будинку. а я вказав потужність виходячи з кількості і специфіки споживачів
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
Цитата: boss
Не только для целого здания, для отдельно взятой квартиры тоже.
ну тоді в мене потужність на квартиру має бути 5 кВт по табл. 4.1 ))))
а реальна яка??? 10,6 кВт))) так що вирішив всежтаки що так як я рахував, більш реальніше. При обрахунках я використовував методику від Шнайдер Електрікс випуск 11.
Цитата: boss
Смотри чтоб номинал входного автомата в квартирный щиток оказался не больше номинала до/после счетчика.
впринципі якщо так розібратися, то автомат на 63 А можна встановлювати в коридорному щиті після лічильника. А за селективність знаю. перевіряв. все гуд;)  :thumbsup:

Оффлайн boss

• Эксперт
  • Спасибо
  • BOSS
    • Просмотр профиля
    • Awards
а реальна яка??? 10,6 кВт)))
Не важно какая реальная. На квартиру при расчете здания выделена определенная мощность, и она ограничена номиналом автомата перед счетчиком. Этот автомат ты не имеешь права менять, и его клеммы как и счетчик должны быть опломбированы. Если у тебя окажется перед счетчиком 25А, то какой смысл ставит на ввод квартиры 63А?

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
boss, я це все прекрасно розумію, але тоді виходить, що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі. маємо вхідну потужність 5 кВт, вибираємо кабеля 2,5 і 1,5 мм2 відповідно і весь розрахунок??? ;)

якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження :( :'(

Оффлайн O.S.

• Гуру
  • Спасибо
  • -Given: 91
  • -Receive: 230
  • Awards III по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму II степени - на форуме 2-3 года Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений)
    • Просмотр профиля
    • Awards
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг. Хоча можна і такий як ви застосували, там різниця в ціні між нг і нг-ls невелика.

Щодо навнтажень -- у вас явно житло І типу, для таких жител розрахунок навантажень проводять саме за таблицею, а не за фактичним набором електроприймачів (як для жител ІІ і ІІІ типів). Це так, на майбутнє.

Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод.  

А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?

Оффлайн boss

• Эксперт
  • Спасибо
  • BOSS
    • Просмотр профиля
    • Awards
що немає сенсу і рахувати потужності споживачів в самій квартирі
Вот-вот.

Узнай какой номинал автомата стоит перед счетчиком и от него пляши.

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
Цитата: O.S.
А, і чому у вас значення Рр і Рвст для групових ліній освітлення різні? Вони мають бути однаковими, принаймні до Рвст=10 кВт. Звідки ви взяли к-ти попиту для розрахунку групових мереж освітлення?
бо
якщо чесно, я не можу зрозуміти, як по цьому ДБН 23 правильно рахувати навантаження

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
Ще від мене одне зауваження -- згідно п. 7.2.6.7 ПУЕ, розетки мають бути на відстані неменше ніж 0,5 м від газопровода. Перевірте на якій висоті розетка і на якій газопровод. 

спуск від газової труби до самої плити, який виконується гнучким шлангом з металевою бронею, теж відноситься до газопроводу???

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
Вимоги до низького димовиділення висуваються лише до проводів і кабелів на шляхах евакуації, а в квартирі можна просто нг
на форумі виставлявся нормативний документ, правда російський, в якому заборонялося закладати кабель нг, взамін нього тільки нг-ls

Оффлайн Yurik

• Гуру
  • Спасибо
  • -Given: 36
  • -Receive: 128
  • Awards Хрустальная сова (100 благодарностей + 500 сообщений) II по максимальному времени on-line пребывания на форуме За неизменность форуму I степени - на форуме более 3 лет
    • Просмотр профиля
    • Awards
А кто принимал решение по выбору автоматических включателей? Просто как-то не стыкуется светильники Delux и Massive, фурнитура АВВ, а автоматы ИЕК. Я конечно ничего против не имею отечественного (китайского) производителя, но на такой дом я бы брал, что-нибудь более солидное.

Оффлайн lepricon

• Специалист
  • Спасибо
    • Просмотр профиля
    • Awards
ну даний проект в мене являється навчальним. потрібно ж на чомусь вчитися;)) а на рахунок ИЄК згідний, можна було б і АВВ і шнайдера поставити, хоча більшість зараз саме ИЄК закладає, а замовники якщо мають бажання, можуть замінити на аналогічні дорожчі автомати;)

Предупреждение: в данной теме не было сообщений более 150 дней.
Если Вы не уверены что хотите ответить, то лучше создайте новую тему.